سرخ کردن با استفاده از سرخ کن معمولی
سرخ کن معمولی از روغن بسیار زیادی استفاده می کند . در عوض از قیمت مناسبی برخوردار است . همچنین یک طعم سرخ کردنی دلچسب به غذا می دهد .
سرخ کن بدون روغن چه مارکی بخرم؟
نحوه عملکرد این دستگاه ها بسیار ساده است . بیشتر شبیه یک کاسهی گود پر از روغن داغ هستند . مدل های جدید دارای فیلتر هستند . و دارای یک سبد که بتوانید مواد را به راحتی از داخل روغن بالا بکشید .
این مدل ها نیازی به توضیح زیاد ندارند و توضیحات محصول ها کاملا گویا است ، برای مشاهده قیمت سرخ کن های معمولی و معرفی مدل های محبوب و پرفروش می توانید به بخش قیمت سرخ کن مراجعه فرمایید .
سرخ کردن با استفاده از مینی سرخ کن
نحوه عملکرد آنها مانند سرخ کن معمولی است ، ولی در اندازه های کوچک تر . این اندازه کوچک تر باعث می شود برای استفاده خانواده های کم جعیت مفید تر باشد . همچنین اندازه کوچک باعث صرفه جویی در مصرف روغن می شود . به این ترتیب که شما تعداد دفعات بیشتر مواد را داغن مینی سرخ کن قرار می دهید . و در پایان کار مقدار کمتری روغن ( غیر قابل استفاده ) در انتهای سرخ کن باقی میماند .
برای مشاهده قیمت مینی سرخ کن ها و معرفی مدل های محبوب و پرفروش می توانید به بخش مینی سرخ کن مراجعه فرمایید .
سرخ کردن با استفاده از سرخ کن بدون روغن
تفاوت مدل های بدون روغن با نمونه های قدیمی آن در تکنولوژی تولید حرارت آن است . شما در انواع معمولی ، مقدار زیادی روغن ریخته و روغن را داغ می کنید ولی در انواع جدید فقط یک قاشق روغن استفاده می شود .
این روغن توسط فشار هوای خیلی داغ مانند یک لایه بر روی سطح ماده غذایی کشیده می شود . در حقیقت دستگاه عمل سرخ کردن را به نحو مطلوب و با ایجاد هوای داغ و فشار بالا در داخل دستگاه ، بدون استفاده از روغن زیاد ، انجام می دهد .
جریان هوای داغ پرفشار دو عمل را همزمان انجام میدهد :
هوای داغ باعث داغ شدن روغن اضافه شده به مواد غذایی می شود
فشار زیاد ، این روغن داغ شده را به صورت ذرات معلق در می آورد و به سرعت در داخل دستگاه به جریان می اندازد .
در نتیجه این دو عمل ذرات معلق روغن داغ به تدریج سطح مواد غذایی را می پوشانند و با آن نفوذ می کنند . نکته جالب اینجاست همین اتفاق برای روغن داخل بعضی از مواد پروتئینی که خود دارای روغن هستند نیز می افتد . و در حقیقت این مواد با روغن طبیعی مضاعف حاصل از داغ شدن خود طبخ می شوند .
علاوه بر هوای داغ یک المنت گرمایی با تابش از بالا اقدام به گریل کردن مواد غذایی می نمایید تا نتیجه ای مطلوب تر حاصل شود .
با وجودی که طعم مواد غذایی سرخ شده در سرخ کن بدون روغن قابل قبول و مطلوب است و حتی بیشتر افراد متوجه تفاوت آن نمی شوند ، اما در عمل حدود ۸۰ یا ۹۰ درصد طعم سرخ کردنی در حالت معمولی و با استفاده از روغن زیاد تولید می شود . چون این نمره ، نسبت به مزیت های سلامتی که دارد یک نمرهی قابل قبول است ، استفاده از سرخ کن های برقی هر روز طرف داران بیشتری می یابد .
تنوری کردن با استفاده از آون توستر ( ماکروفر )
تعجب نکنید . با استفاده از آون توستر و ماکروفر هم می توان غذای سرخ کرده تهیه کرد .
از آنجایی که ما از مخالفان استفاده از ماکروفر هستیم ، تنها به توضیح اون توستر می پردازیم . مراحل ماکروفر مشابه آون توستر است با این تفاوت که طعم غذای خروجی از اون توستر مطبوع تر است و استفاده از آن نیز راحت تر است .
در حقیقت تفاوت کمی بین طعم غذای سرخ کردنی و غذای تنوری وجود دارد . برای مثال می توان به تفاوت سیب زمینی سرخ کرده و سیب زمینی تنوری اشاره کرد .
روش کار به این صورت است که سیب زمینی ( یا سایر مواد مثلا سینه مرغ ) را به تکه های کوچک تقسیم می کنید . در سینی فر قرار داده ، یک قاشق روغن دلخواه روی ان میریزید و در فر قرار می دهید .
نقطه قوت این روش این است که دیگر نیازی به خرید سرخ کن بدون روغن ( که گران قیمت هم هستند ) ندارید و با چند بار آزمون و خطا می توانید درجه حرارت و زمان مطلوب برای هر غذا را بیابید .
نقطه ضعف این روش این است که احتیاج به مهارت بالاتری نسبت به استفاده از سرخ کن یک قاشق روغن دارد . و باید بیشتر مواظب مواد غذایی بود تا ته نگیرد یا نسوزد . به بیان دیگر سرخ کن بدون روغن به اصطلاح دم دستی تر و پر کاربرد تر است .
علاوه بر آن طعم سرخ کردنی کمتری نسبت به سرخ کن یک قاشق روغن دارد . و بیشتر می توان گفت غذای تنوری درست کرده ایم .
نکته اخر اینکه طبق آخرین اطلاعات ( و با جمه بندی همه موارد گفته شده ) سرخ کردن با سرخ کن بدون روغن نسبت به تنوری کردن در اون توستر رضایت بیشتری را برای مصرف کننده به همراه داشته است . پس اگر از طرف داران غذاهای سرخ کردنی هستید و مشکلی هم از لحاظ منابع مالی ندارید ، سرخ کن برقی می تواند انتخاب مناسبی باشد .
مزایای سرخ کن بدون روغن
صنعت لوازم خانگی هر چند سال یک بار شاهد ارائه یک محصول انقلابی بوده است که منجر به تغییر سبک آشپزی مصرف کنندگان شده است . در سال های اخیر نیز این سرخ کن برقی بدون روغن است که به عنوان یک پدیده جدید ، به آشپزخانه ها وارد شده است .
فسلفه ی تولید سرخ کن برقی بدون روغن ، پاسخ به دو نیاز مصرف کنندگان بود .
استفاده از روغن کمتر برای حفظ سلامتی
اولین مشکلی که در هنگام استفاده از سرخ کن های معمولی احساس میشد ، مصرف بسیار زیاد روغن توسط این دستگاه ها بود . همین امر باعث شده بود بسیاری مصرف کنندگان ( حتی با وجود خرید سرخ کن معمولی ) ، برای حفظ سلامتی خود ، همچنان از ماهیتابه برای سرخ کردن استفاده کنند . این دستگاه ها به خصوص برای افرادی که دارای چربی خون بالا هستند و یا قصد کم کردن وزن دارند ، مناسب می باشد.
این امر باعث شد تا شرکت های پیشرو در زمینه لوازم خانگی مانند تفال شروع به تحقیق برای رفع این مشکل کردند . این تحقیقات منجر به توسعه نسل جدیدی از سرخ کن های برقی شد که تنها با یک قاشق روغن اقدام به سرخ کردن می کردند و به سرخ کن های بدون روغن معروف شدند .
عدم نیاز به ایستادن بلند مدت و بررسی مواد سرخ کردنی
در قسمت قبل عنوان کردیم که به دلیل مصرف بالای روغن ، همچنان از ماهیتابه به جای سرخ کن برقی استفاده میشد . در این هنگام مشکل دوم بروز می کرد .
در هنگام سرخ کردن با ماهیتابه باید استفاده کننده حضور دائمی می داشت و به صورت چشمی سرخ کردن را کنترل می کرد و احتمالا با قاشق نسبت به برگرداندن مواد غذایی اقدام مینمود . به دلیل گنجایش محدود ماهیتابه ها ، این مشکل هنگامی که باید برای تعداد بیشتری نفر غذا تهیه می شد بیشتر مشخص میشد .
این موضوع ، دلیل محکم دیگری برای تحقیق و توسعهی انواع سرخ کن بدون روغن شد .
با معرفی این محصولات استفاده از انواع دیگر سرخ کن کاهش داشته است . هر چند هنوز هستند افرادی که از سرخ کن برقی معمولی و یا مینی سرخ کن استفاده می کنند
- ۰۰/۰۶/۱۱